Eerlijke Voeding

Goede voeding is, zoals u weet, heel belangrijk voor ieders gezondheid. Maar wat is gezonde voeding en hoe bereiden we het? Gezonde voeding zorgt ervoor dat het afweersysteem in het lichaam goed kan functioneren. Het is daarom altijd van belang om zo gezond mogelijk te eten.
Gezonde voeding is ook "natuurlijke" voeding, vers, van het seizoen, niet voorbewerkt of kant en klaar gekocht. Helaas is heel veel van wat we tegenwoordig eten, in de fabrieken voorbewerkt en volgepropt met allerlei smaakversterkers, waardoor de echte smaak van het product verdwenen is. Bovendien zitten er veel suikers, zout en vetten in. We eten (te) veel vlees en in verhouding nauwelijks nog groente fruit en volle granen. Een dergelijk voedingspatroon maakt mensen dik en sommigen zelfs ziek.

Zoals Michael Pollan in zijn boek "een pleidooi voor echt eten" zegt: "eet nooit iets wat je oma niet als voedsel zou herkennen". Wij zijn het daar roerend mee eens.

 

Stichting Kind en Voeding  

Stichting Kind en Voeding organiseert bijeenkomsten op scholen voor ouders en kinderen met als doel ze wegwijs te maken in wat natuurlijke, gezonde voeding is. We geven lezingen en workshops voor ouders en voor de kinderen worden gastlessen op scholen gegeven. Daarbij laten we u en uw kind kennismaken met eerlijke producten. We laten de producten zien, ruiken, voelen en proeven om u en uw kind te laten ervaren dat gezond ook lekker is.

De lezingen en gastlessen zijn door heel Nederland te boeken en worden gegeven door dietisten, voedingskundigen en gewichtsconsulenten uit uw eigen omgeving.

Kijk voor meer informatie over Stichting Kind en Voeding, klik op
de website of mail